Facebook
🚚 1000 TL üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz 🚚 Tüm kampanya ve sürprizlerden haberdar olmak, cildinize iyi gelecek bilgileri duymak için WTC Bülten'e üye ol!
Anasayfa WtC Bülten Temizleyiciniz Neden Rutininizin En Önemli Ürünü?
28.04.2022

Temizleyiciniz Neden Rutininizin En Önemli Ürünü?

Cilt sağlığına giden yolda bakım rutininin başlangıcı ve en önemli adımı cilt temizliğidir. 

Akşam yaptığımız derinlemesine bir temizlikle gün boyunca cildimizde biriken ve birbirine karışan sebum fazlası, kir, toz, havadaki kirletici maddeler, ölü deri hücre atıkları, makyaj malzemesi ya da güneş koruyucularının kalıntılarını cildimizden arındırarak, hem cildimizin kendini yenileme mekanizmalarının gerektiği gibi çalışmasına yardım ediyoruz hem de rutinimizin diğer adımlarındaki ürünlerden daha fazla verim alınmasını sağlıyoruz. Bu maddelerin çoğunluğu suda çözünmediği için yüzünüzü sadece suyla yıkamak yeterli bir temizlik sağlamıyor. Akşam iyi temizlenmiş bir ciltte, eğer fazla yağlanma problemi yoksa suyla yıkamak yeterli olabilir; ancak sabah-akşam derinlemesine temizleme yapmak da cildi yoracaktır.    
 
Cilt temizleyici ürünler, suda çözünmeyen bileşenleri emülsifiye ederek misellere dönüştürebilen surfaktanlar içerir ve böylece cildi kolayca arındırırlar. İdeal olarak temizleyicilerin cildin karmaşık yapısını bozmaması ve tahriş, kuruluk, kızarıklık ya da kaşıntıya sebep olmaması gerekir. Eğer yüzünüzü temizledikten sonra gerilme ve kuruluk hissediyorsanız, temizlik ürününüz size uygun değil demektir.  
 
Temizleyici ürünleri seçerken, cilt tipine uygun ve nazik formülasyonlu olması çok önemlidir. Genel kanının aksine, bolca köpüren ürünlerle cildi gıcır gıcır yapıp yağdan arındırmak, cildiniz için yapabileceğiniz en kötü şeydir. Hedef cilt yüzeyini yağdan tamamen arındırmak değil, fazlasını ve üzerinde biriken kiri almak olmalıdır.  
 
Genel olarak kuru ciltler daha çok, köpürmeyen ve durulandıktan sonra cilt yüzeyinde ince bir yağ filmi bırakan krem ya da süt formlu temizleyicilerle iyi anlaşırken, karmadan yağlıya cilt tipleri ise az köpüren ya da köpüren jel formlu ürünlerden daha iyi verim alır. 
 
 

Temizleyici ürünler cildi nasıl etkiler?  

 
Birçok temizleyici ürün, cilt yüzeyindeki kiri çözerken aynı zamanda koruyucu lipitlerin de çözünmesine ve NMF (doğal nemlendirici faktör) gibi cilt bileşenlerinin, ciltten sökülmesine neden olabilir. 
 
Surfaktanlar, ürün suyla ciltten temizlendikten sonra bile Stratum Corneum’da (SC) belirli süreyle kalıp hasar verebilir. Cilde nüfuz etmeleri, tahrişe ve enflamasyona yol açabilir.  
 
Sert surfaktanlar epidermal lipitlerin lamelli düzenini bozup SC’nin yapısına zarar verebilir ve bariyer fonksiyonunu zayıflatabilirler. Bu nedenle cilt temizleyicilerin ciltte 1 dakikadan uzun süre bekletilmemesi gerekir.  
 
Lipitlerin lamelli yapısı bozulduğunda TESK, yani transepidermal sıvı kaybı artarak ciltte dehidrasyona sebep olabilir. Özellikle yağlanma eğilimi olan ciltlerde yapılan sert temizlik cildi enflamasyona açık hale getirir.  
 
Temizleyiciler Doğal Nemlendirici Faktörün azalmasına neden olarak da bariyere hasar verebilir.  
 
Ürünlerimize Göz Atabilirsiniz : Cilt Temizleyici Ürünlerimiz
cilt_temizliği
 
İlgili Bültenler
Temizleyiciniz Neden Rutininizin En Önemli Ürünü?

28.04.2022

Cilt sağlığına giden yolda bakım rutininin başlangıcı ve en önemli adımı cilt temizliğidir. 

Temizlik, cilt temizliği

Cilt Temizliği

28.03.2022

Cilt sağlığı rutinin en kolay adımı olarak görülse de temizlik adımı, birçok sorunun cevaplandırılmasını gerektiren bir adım. Kişinin cilt tipini doğru bilmesi, ihtiyacı olan içerikleri hangi formda tercih edeceğini belirler. Bu noktada atlananlardan birisi de aslında cilt tipimizin 365 gün aynı olmamasıdır. Mevsimler ve dönemsel hayat tarzı değişiklikleri cildimizin de değişmesine neden olur ve aslında her bir biz için farklı çözümlere ihtiyaç duyarız. Ne dersiniz, biraz şizofreni kokuyor değil mi? 😊 Yine de telaşa çok da kapılmamanız için sizlerle işinizi kolaylaştıracak bir şema paylaşmak istiyoruz

AHA, BHA, PHA, Temizlik, cilt bakım rutini