Facebook
🚚 1000 TL üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz 🚚 Tüm kampanya ve sürprizlerden haberdar olmak, cildinize iyi gelecek bilgileri duymak için WTC Bülten'e üye ol!
Anasayfa WtC Bülten Cildinizde Sadeleşmeyi Hissedin
7.12.2021

Cildinizde Sadeleşmeyi Hissedin

Size de cilt bakım rutinimizi oluştururken sonsuz seçeneğe sahibiz gibi görünmüyor mu? Etkili ve popüler içerikler, birbirinden güzel ambalajlamalar, kampanyalar ve hemen hepsinin bizlere sunduğu harika başarı öyküleri. Sanki dolaplarımız, bitirilmemiş ve istediğimiz sonuçlara ulaşamadığımız, yarım kalmış peri hikâyeleriyle dolu değilmiş gibi. Peki, bunca müthiş seçenek içerisinde biz tüketiciler yolumuzu nasıl bulacağız? Gerçekten daha çok olan daha iyi midir?

Geçtiğimiz son iki yıl, hayat çok hızlı değişirken artık nasıl yaşayamayacağımız hakkında da farkındalıklarımız arttı. Bugüne kadar tutundurulan “Çok ve Büyük Olan İyidir” felsefesi, artık tarihe gömülürken sadeleşme, küçülme ve dengelenme konuları, hayatlarımıza her zamankinden daha çok giriyor.

Aralık’ın sonunda yapılan yüzleşmeleri bu sene biraz erkene alarak, daha derin ve dürüst bir tartışma için kendimizle masaya oturuyor ve cildimiz dâhil olmak üzere her alanda sadeleşmenin kapılarını aralıyoruz.

Rutininiz Nasıl Olsun?

Temizleyici seçimini yaparken, köpüren formları mı tercih etmeli; yoksa köpürmeyenleri mi? Jelimsi dokuda olanlar mı seçilmeli veyahut daha akışkan olanlar mı? Toneri, cilt bakım rutini içerisinde nereye oturtmak gerekiyor? Geceleri, nemlendirici mi; maske mi daha işlevsel olur ya da ikisi de mi? İkisi birden olacaksa, uygulamalar arasında ne kadar süre bırakılmalı?  Rutinde kaç tane serum yer almalı, hangi aktif içeriklere yer verilmeli? Bütün ürünler birbirleriyle ahenk içerisinde çalışacak mı? Sorular o kadar çok ve yanıtları o kadar değişken ki nereden başlanılacağı, nereye kulak kabartılacağı meçhul. 

Az Bazen Daha İyidir!

Tüm bu ürün ve adımlara ihtiyacımız olduğunu düşünmemiz olağan; fakat uzun zamandır bizle anlatılanın aksine, sağlıklı bir cilt için küçük servetlere ve çok sayıda ürüne ihtiyacımız yok. Doktorumuzun eşsiz olan cildimizin ihtiyaçlarını gözeterek bize önereceği, bilimin ışığında, doğru içeriklerle iyi formüle edilmiş az sayıdaki ürün, harika sonuçları beklemediğimiz kadar hızlı sağlayabilir. Böylece gereksiz deneme yanılma döngülerinden çıkarak hedeflerimize daha az zaman ve bütçe ayırarak ulaşabileceğimiz gibi, fazladan ürün talebi yaratmayarak da etkimizi sınırlandırabiliriz.

Gerçek şu ki, sadece doktorumuz tarafından belirlenebilecek spesifik ihtiyaçlarımız dışında 3 + 1’le sağlıklı cilde gidecek kaliteli bir günlük ritüel oluşturabiliriz. Cilt pH’mızı bozmadan fazladan yağı ciltten temizlerken cilt florasını koruyan bir temizleyici, cildimizin ihtiyaçlarını ihtiva eden aktif içeriklerden oluşan bir serum, cilt bariyerini güçlendiren bir nemlendirici ve +1 olarak tabi ki iyi bir güneş koruyucu bize yetecektir.

3-4 üründen oluşan sadeleştirilmiş bir cilt bakım rutini oluşturma konusunu biraz daha irdeleyelim.

Temizleyiciler

Kirleticilerin gün içerisinde cildimiz üzerine yüklediklerini, cildin üretilen fazla yağdan arınmasını ve makyaj kalıntılarının temizlenmesini sağlayarak cildimizi etkin bir günlük rutinine hazırlayan bu değerli süreci ne yazık ki atladığımız oluyor.

Birçoğumuz, o sabah duşta elimize ilk geçenle bu temizliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz; fakat yanlış temizleyici seçimi, ciltte kalıntılar kalmasına ve daha da kötüsü cildin nemli kalması için gerekli olan temel yağların ciltten sökülüp atılmasına sebep olabilir.

Bir temizleyici seçerken fark etmediğimiz temel şeylerden biri, temizleyicinin pH seviyesidir. Sağlıklı bir cilt, 5,5 pH seviyesindedir ve aslında asidik bir ortamdadır. Cildinizin pH seviyesi arttıkça cildin korucu duvarı cildinizi kirleticilere ve aşındırıcılara karşı daha savunmasız bırakacaktır. Bu sebeple iyi bir temizleyicinin pH dengeleyici bir özellikte olması gerekir. 

Serumlar 

Serumlar, cildin ihtiyacı olan ve zaman içerisinde çeşitli sebeplerle azalan aktif içerikleri cilt derinliklerine ulaştırmak için tasarlanmış araçlardır. Nemlendiricilere kıyasla daha yumuşak bir kıvama sahip olmaları, cilde nüfuz etmelerini kolaylaştırır ve etkilerini en iyi gösterebilecekleri yere ulaşmalarını sağlar.

Farklı ihtiyaçlar için farklı aktif içeriklerden zengin şekilde üretilen serumlar, su ve yağ bazlı dokuda olmalarının yanı sıra, son zamanlarda farklı serumların katman katman kullanılmalarını bir yöntem olarak görüyoruz. Bu parlak bir fikir gibi görünse de aktif içeriklerin birbirleriyle olabilecek en uyumlu şekilde çalışması noktasında bazı sorunlarla karşılaşmanız olası ve bunun sonunda bazı cilt sorunlarını deneyimleme olasılığınız her daim var. Bu sebeple, cildinizden beklentilerinizi önceliklendirerek doktorunuzun sizin için oluşturmuş olduğu rutine bağlı kalmanız; tasarruf yapmanızı, hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı ve beklenmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığınızı en aza indirecektir.  

Öneri Ürün :  Cildinizin İhtiyacı Olan Serumlar

cilt_serumu

Nemlendiriciler 

Nemlendiriciler, cilt bariyerini desteklerken bir adım önce serumlarla cilt derinliklerine göndermiş olduğunuz değerli aktif içeriklerin orada kalmaları için sızdırmaz bir kilit mekanizması görevi görürler.  

Nemlendiriciler, bazı durumlarda serumlarda bulunmayan aktif içerikleri de içerirler ve serumlar için harika birer yoldaş haline dönüşürler. Misal, bir retinol serumu uygulamasından sonra kuruluk gözlemlediğiniz cildinize seramidden ve Hyaluronik Asitten (HA) zengin bir nemlendirici uygularsanız ortaya iyi bir sinerji çıkartabilirsiniz.

Hayatın her alanında yüklerden arındığımız, hafiflediğimiz, etkimizin azaldığı ve mutluluğu kovalamak yerine küçük mutluluk anlarının farkında olduğumuz bir Aralık tecrübe ederek yeni yılı kucaklamak dileklerimizle.

Kendine, çevrene ve cildine sahip çık! 

ciltnemlendirici

WTC Ekibi

 

İlgili Bültenler
Cildinizde Sadeleşmeyi Hissedin

7.12.2021

Size de cilt bakım rutinimizi oluştururken sonsuz seçeneğe sahibiz gibi görünmüyor mu? Etkili ve popüler içerikler, birbirinden güzel ambalajlamalar, kampanyalar ve hemen hepsinin bizlere sunduğu harika başarı öyküleri. Sanki dolaplarımız, bitirilmemiş ve istediğimiz sonuçlara ulaşamadığımız, yarım kalmış peri hikâyeleriyle dolu değilmiş gibi. Peki, bunca müthiş seçenek içerisinde biz tüketiciler yolumuzu nasıl bulacağız? Gerçekten daha çok olan daha iyi midir?

yeni yıl, sadeleşme, arınma, küçülme