Facebook
🚚 1000 TL üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz 🚚 Tüm kampanya ve sürprizlerden haberdar olmak, cildinize iyi gelecek bilgileri duymak için WTC Bülten'e üye ol!
Anasayfa WtC Bülten Performans bazlı, inovatif, minimalist ve bütünsel bir Cilt Bakım markası: Murad
31.01.2024

Performans bazlı, inovatif, minimalist ve bütünsel bir Cilt Bakım markası: Murad

Bu blog yazımızda, yeni markamız Murad hakkında daha fazla bilgi edinmek için Dr.Howard Murad ve ekibi ile temasa geçtik. Öncelikle röportajı gerçekleştiren Sevgili Ceyda Sinağ'a (@bollove_beauty) ve samimi cevaplarıyla bilgilendirici bir o kadar da keyifli bu röportaj için Dr.Murad ve ekibine çok teşekkür ederiz. Umarız keyifle okur ve bu bilgilerden faydalanırsınız. Dr. Howard Murad'ın vizyonu ve marka felsefesini ele alırken, ürünlerinin performansı, inovatif yaklaşımı ve minimalist yapısına da değiniyoruz.
 
Cilt bakımında son yıllarda şahit olduğumuz ve uzun bir süre de etkisi altında kalacağımız cilt bakımına bütünsel yaklaşım (holistic beauty) akımının izlerini takip ettiğimizde karşımıza ilk dermatolog markalarından biri olan Murad markası çıkıyor. Cilt bakım ürünleri son derece üst bir performans skalasına sahip olmasına rağmen, ‘cilt güzelliği sadece bakım ürünlerinden ibaret değil’ diyecek kadar cüretkar, gerçekçi ve vizyoner bir dermatolog Dr. Howard Murad.
 
The Guardian’ın haberine göre ‘Kadınları en iyi anlayan 50 erkek’ listesinde yer alan doktor Howard Murad, her zaman cilt bakımının içsel bakıma ek olarak fiziksel ve kültürel çevresel faktörlerle de etkisi olduğunu defalarca dile getirmiş, bu konuda güzellik ve bakım sektöründe farkındalık yaratmış biri.
 
Cilt bakımına bütünsel yaklaşmasının yanı sıra ürünleri çok basit ve etkili bir rutin oluşturulmak üzere tasarlanmış. Murad’ın ürünleri ile basit rutin oluşturup, cilt kalitesinde yüksek geri dönüş almanın sırrı kullandığı aktiflerin yanı sıra güzellik dünyasının mikrobiyom gibi en son keşiflerini bakım ürünlerine dahil etmesi. Burada aslında günümüz tüketicisinin talep ettiği ‘yüksek performans, düşük risk’ mottosunu bir çok ürününde görüyoruz. Cildi tahriş etmeden, akıllıca organize edilecek 1-2-3 numaralı bakım ürünlerinden oluşturacağınız rutinle gözle görülür farklar yaratırken, cilt konforunu bozmuyorsunuz. Farklı serileri birleştirerek 3 adımlı bakımınızı Murad ürünleriyle kişiselleştirip, yaratıyorsunuz. Bu anlamda da minimalist, kişiselleştirilmiş ve etkili bir bakım sunuyor.
 
Marka hakkında daha fazla bilgi edinmek için Murad markası ile temasa geçtik. Samimi cevaplarıyla bilgilendirici bir o kadar da keyifli bir röportaj oldu. Umarız keyifle okur ve bu bilgilerden faydalanırsınız.
 
 
Tüm dünya gibi Türkiye’de de yüksek performanslı ürünleriyle tanınan, Türk tüketicisinin çok güvendiği bir marka olan Murad markasının arkasındaki isimi, Dr. Howard Murad’ı  tanıyarak başlamak isteriz.
1989'da dermatolog ve eczacı Dr. Howard Murad, yüksek performanslı cilt bakım ürünleri için yeni bir standart belirleyerek, modern bir doktor markası olan Murad'ı kurdu. 30 yıldan fazla bir süredir, Murad, klinik olarak kanıtlanmış, hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünler geliştirmeye kendini adamıştır ve bu ürünlerin güvenlik, etkinlik ve bakım açısından titiz standartları karşıladığına güvenebilirsiniz.
 
Erken Yaşamı
 
Irak asıllı olan Howard Murad, altı çocuğun en küçüğü olarak 1946'da ailesiyle birlikte Amerika'ya göç etti. Yedi yaşındayken ailesi tüm varlıklarını geride bırakarak Queens, New York'ta küçük bir daireye sıkışarak yeni bir hayata başladı. Geçimini sağlamak için ailede herkes çalıştı—gelecekteki Dr. Murad da dahil olmak üzere, bir zamanlar bir bowling salonunda çomakçılık yaptı ve hatta fırça satıcılığı yaparak bu gibi işlerde çalıştı. Kendini üniversiteye ve eczacılık okuluna sokmak için çalıştı; ve ardından tıp fakültesine girebilmek için eczacı olarak çalıştı. O zamanlar bunu bilmese de, eczacılıktaki geçmişi ona kendi cilt bakım ürünlerini tavsiye etme ve daha sonra geliştirme konusunda benzersiz bir donanım sağladı.
 
1972'de dermatoloji pratiği kliniği açtı ve kariyerinde 50.000'den fazla hastayı tedavi etti. Bugün Dr. Murad, 19 dermatoloji patentiyle bir vizyoner olarak kabul ediliyor ve 1989'da 50 yaşında ilk Dr. markası olan Murad cilt bakımını piyasaya sürdü. Glikolik Asit'in bir öncüsü olarak tanımlanır. Kliniğinden birçok patenti profesyonel salonlar ve mağazalarda kullanılan klinik olarak kanıtlanmış tedavilere getirirken, ana endişe alanlarında, hiperpigmentasyon, lekeler ve yaşlanma üzerinde çalışan patentli ürünlerini sunar.
 

Dr. Murad aynı zamanda sağlık konularında birçok yayın yazan başarılı bir yazardır. İlk kitabı olan The Water Secret'te hücresel hidrasyonun bilimini tanımladığından, daha yakın zamanlarda yayınlanan Conquering Cultural Stress ve bu durumun sağlık ve refahımızı nasıl etkileyebileceğinden bahseder.

Dr. Murad’ın henüz daha günümüzdeki kadar popüler olmamışken bile daha en başından güzelliğe bütünsel açıdan ele aldığını biliyoruz; beslenme, cilt bakımı, stres kontrolü ve sosyal çevremizin cilt sağlığı üzerindeki etkilerini kısaca sizden dinlemek ve ürünlere bu bütünsel yaklaşımı nasıl yansıttığını duymak isteriz.
 
Hayatı boyunca, insanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olma tutkusu olmuştur. Dermatoloji pratiğini oluştururken, Dr. Murad'a, hastalarının diyeti, yaşam tarzı ve duygusal durumunun cilt durumlarına ve genel sağlığa büyük bir etkisi olduğu açık hale geldi. Hastalarının ciltlerini sadece tedavi etme fikrini hızla terk etti ve hastalarının genel sağlığını dikkate almaya başladı. MediSpa kavramını yaratan ilk kişi oldu, danışmanlık sonrası profesyonel tedavilerle cilt sağlığını iyileştirmek için estetisyenleri içeren ve iç cilt sağlığı için patentli takviyeleri olan ilk doktordu. Bugün Modern Wellness'ın Babası olarak bilinir, ünlü alıntısı "Cilt Bakımı Sağlık Bakımıdır" inancını hayata geçirir ve Dr. Murad'ın Total Cilt Sağlığına Dört Direk meydana gelir.
 
Suyunuzu yiyin.
 
Yaşlanırken vücudumuzun neden çöktüğüne dair tüm teorilerdeki ortak nokta, hidrasyon kaybıdır. Su, hücre sağlığı için gereklidir—sonuçta, insan vücudu %50-65 su! Yetişkinler olarak ortalama olarak %57-60 suyuz, ancak bebeklerdeki su oranı çok daha yüksektir—genellikle %75-78! Suyunuzu içtiğinizde, ancak, çoğu idrar yoluyla hemen geçer; ancak su açısından zengin yiyecekler—taze meyve ve sebzeler gibi, yaklaşık %80 su olan—vücudunuzun suyu, antioksidanlar, fitonütrientler ve taze ürünlerin içerdiği vitaminler ve mineraller gibi diğer sağlıklı bileşenlerle birlikte emmesi için zamanı vardır. Ayrıca, nar ve karpuz gibi belirli yiyecekler—içten dışa cildinizi güneş yanıklarından korur! Bu yüzden suyunuzu yiyin!
 
Vücudunuzu uyandırın.
 
Yani egzersiz yapın. Vücudunuzu hareket ettirin. Hareket bizi daha iyi hissettirir—özellikle keyif aldığımız hareket—yürüyüş, yüzme, dans, futbol, tenis veya masa tenisi yapma, veya sizi ilham veren herhangi bir kombinasyon. Vücudumuz uzun süre oturmak için tasarlanmamıştır. Aslında, bir araştırmacı, "Oturmak yeni sigara içmek" diye uyardı. Hareket sadece sağlıklı değildir—kalp ve akciğerleri pompalayarak, kanı akıtarak ve diğer organlarınızı aktive ederek—aynı zamanda kasları da geliştirir. Ve kas %70 su iken, yağ sadece yaklaşık %10 sudur. Egzersiz ayrıca harika bir stres azaltıcısıdır—endorfinlerin, "iyi hissettiren" hormonların üretimini uyarır ve bizi endişe kaynağı olan kafamızdan, bedenimize sokar.
 
Zihniniz için nazik olun.
 
Kültürel stres neredeyse sürekli olarak bizimle, bu yüzden stresli çevrelerimizi olumlu konuşma ve teyitler, bolca dinlenme ve rahatlama—mümkünse, bağlantısız olarak!—ve yavaş, derin nefes alma gibi diğer yatıştırıcı tekniklerle dengelemek bizim işimizdir.
 
Cildinizi besleyin.
 
Cildiniz vücudunuzun en büyük organıdır. Sizinle dış dünya arasındaki "ilk savunma hattı" ve vücudunuzu nemli tutmanın "son savunma hattı"dır. Cildinizi—sağlıklı beslenme, egzersiz, dinlenme ve günlük olarak dış etkilere karşı koruma ile birlikte nemlendirme yoluyla—beslediğinizde, vücudunuzu besliyorsunuz. Cilt bakımı sağlığın bakımıdır. Ve vücudunuza doğru davranırsanız, cildinizde, sağlığın penceresinde gösterilir.
 
 
Stres Müdahale İçgörü Kartları
 
Dr. Murad, stresi yönetmeye yardımcı olmak için olumlu teyitler yazmasıyla tanınır. 2019'da, Murad Tıp Grubu tarafından Unilever R & D işbirliğiyle gerçekleştirilen "Duygusal refah ve stres azaltımı için Pozitif İçgörülerin Etkililiği" adlı klinik bir çalışmanın sonuçları, Dr. Murad'ın pozitif içgörü kartlarını günde iki kez okuyarak ve her gün nasıl hissettiklerini günlük olarak yazarak stresi azalttığını ve stres, kalp atış hızı, kan basıncı ve hücresel su üzerinde iyileştirmeler sağladığını gösterdi. Bu alıntılar, herkese ücretsiz olarak sunulan günlük bir uygulama olan Murad Inspirations ‘da bulunmaktadır.
 
Bize göre Murad markasının en ayırt edici özelliklerinden biri içerikler konusunda sektörün henüz daha popülerleştirmediği başarılı içerikleri herkesten önce keşfedip, başarılı formüller yaratması. İçerik seçimlerinin perde arkasını duymak isteriz.
 
Dr. Murad, içerik seçiminde her zaman bir öncü olmuştur; glikolik asidin erken aşamalarında, bu bileşenin yüzeyde sadece hücre dönüşümünü iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda cildin nemlenmesini, damar akışını artırmasını ve hatta kolajen sentezini desteklemesinin inanılmaz faydalarını tanıdı. Hidrasyonun hücresel düzeydeki önemini fark ederek, suyu "aktif" hale getirmek için Replenicell Teknoloji içerikleriyle suyu ön işlemeye yönelik bir yöntem geliştirdi; bu içerikler cildi bağlamaya, düzenlemeye ve nemlendirmeye yardımcı oldu. Retinol gibi aktif maddelerin etkinliğini artırmaya olan tutkusu da hep var olmuştur; bunu "yaşlanma karşıtı altın standart" olarak tanımladığı Retinol Tri-Aktif teknolojisiyle yapmış ve tahriş olmadan inanılmaz sonuçlar elde etmiştir. Bugün Murad markası, sürekli olarak aktif maddelerin performansını artırabilecek yeni teknolojileri ve teslim sistemlerini değerlendiriyor. Asla "tek yıldız içerik"e güvenmeyip sonuçları artırabilecek diğer bileşenlerin karmaşık bir kombinasyonunu tercih ediyor ve mikrobiyom, cilt bariyeri ve bakterilerin nasıl iletişim kurduğu konusundaki yeni bilgilerle temas halinde olarak klinik olarak kanıtlanmış formüller oluşturuyor.
 
 
Tüketicilerin rutin oluştururken en sık yaptıkları hatayı hem doktor Murad’ın hasta deneyimlerine göre hem de Murad markasının yıllardır süregelen tüketici iletişime bağlı olarak öğrenmek isteriz. Sonra da nasıl doğru bir rutin oluşturacağız ona da değinirseniz çok seviniriz.
 
Günümüzde insanlar daha fazla aktif madde keşfedebiliyor, asitler ve retinoidler gibi; yaygın bir hata bunları aşırı kullanmak, birçok başka aktif maddeyle birleştirmek ve cilt bariyerini yeterince nemlendirmemektir. Aşırı işlenmiş cilt, kızarıklık, tahriş ve cildin mikrobiyomunun hassas dengesini bozabilir. Nemlendirme, güçlü antioksidanlarla birlikte önemlidir; cildi sadece sağlıklı ve dolgun tutmakla kalmaz, aynı zamanda çevresel saldırganlardan korur. Batı diyetleri de hücre sağlığımızı etkiliyor, bu yüzden cilt sağlığını iyileştirmek için diyetimizde omega 3 ve 6'nın doğru oranına sahip olmak önemlidir (ceviz, keten tohumu, yağlı balık). Murad'ın cilt sağlığına yönelik 3 temel adımı vardır: Adım 1: Cildinizin tipine uygun bir temizleyici ile temizleyin. Adım 2: Ana cilt endişeleriniz için serumlarla tedavi edin. Adım 3: Cildinizi gününüz ve geceniz için uygun nem seviyesini sağlayan ürünlerle nemlendirin ve koruyun. Gündüzleri, UVA UVB, kirlilik, mavi ışık ve kızılötesi radyasyona karşı koruma için SPF 30-50 uygulanmalıdır, özellikle Retinol ve Hidroksi Asitler gibi aktif maddeler kullanılırken.
 
 
Wellness yükselen bir akım; klinik cilt bakımı wellness’in tam olarak neresinde yer alıyor? Murad’ın wellness’a yaklaşımı nedir ve biz tüketicilerin rutinlerini bu yaklaşım nasıl değiştirmeli?
 
“Stresi Azalt, Kusurlu Ol, Daha Uzun Yaşa” Dr. Howard Murad
 
Stresin küresel salgını, sadece cildimizi değil tüm vücudumuzu etkilemektedir. Stres hormonu kortizol, cildi birçok şekilde etkiler, koruyucu lipitleri azaltır, trans epidermal su kaybını artırır ve iltihabı artırır. Hydration koleksiyonunda, stresin cilde etkilerini görenler için geliştirilen Murad Revitalixir Recovery Serum ve Intense Recovery Cream bulunmaktadır ve bu ürünler, bu semptomları azaltmaya yardımcı olan yatıştırıcı ve sakinleştirici içerikleri içermektedir. Hücresel Hydration koleksiyonu, stres, serbest radikaller, kirlilik, iklim aşırılıkları ve iltihapların suyu bozucular olduğunu hatırlatır ve Dr. Howard Murad'ın Hücresel Su Prensibi tarafından doğrulanan şekilde hücresel düzeyde nemlendirmenin önemini vurgular. Murad olarak, stresin etkilerini azaltmaya yardımcı olan klinik olarak kanıtlanmış ürünlerle bilimsel destekli wellness'a yaklaşıyoruz, ancak bu sadece Cilt Bakımı, Sağlık Bakımı, Kendi Bakımımızın bir yansımasıdır, Dr. Murad'ın 4 Wellness Direği'nde yansıtılır.
 
İlgili Bültenler
Uyku ve Yenilenme I. Kısım

21.12.2021

Günümüzün hızlı ve stresli hayatı, her ne kadar bizi sihirli reçetelere yönlendiriyor olsa da uzun bir yaşam, kaliteli bir yaşlanma ve sağlıklı bir cilt için profesyonel destek ve doğru ürünleri tercih etmenin yanı sıra, biraz daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

uyku, yenilenme, sirkadiyen

Gıda Takviyeleri

12.03.2024

Hangisi ne zaman ve ne kadar kullanmalı? Hangi içeriğe, kimin ihtiyacı var? Gıda takviyeleri olmadan yaşanmaz mı? Gerçekten, uykudan gün içi enerjiye; cilt sağlığından hücre gençleşmesine kadar mucizevi sonuçları var mı? WTC Bilim Kurulu Başkanı Dr. Yaman Er’in kaleme aldığı yazının aklınızdaki sorulara cevaplar üretebilmesi dileklerimizle.

cilt bakımı, gıda takviyesi kullanımı, gıda takviyeleri, bilinçli tüketici

Cildinizde Sadeleşmeyi Hissedin

7.12.2021

Size de cilt bakım rutinimizi oluştururken sonsuz seçeneğe sahibiz gibi görünmüyor mu? Etkili ve popüler içerikler, birbirinden güzel ambalajlamalar, kampanyalar ve hemen hepsinin bizlere sunduğu harika başarı öyküleri. Sanki dolaplarımız, bitirilmemiş ve istediğimiz sonuçlara ulaşamadığımız, yarım kalmış peri hikâyeleriyle dolu değilmiş gibi. Peki, bunca müthiş seçenek içerisinde biz tüketiciler yolumuzu nasıl bulacağız? Gerçekten daha çok olan daha iyi midir?

yeni yıl, sadeleşme, arınma, küçülme