Facebook
🚚 1000 TL üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz 🚚 Tüm kampanya ve sürprizlerden haberdar olmak, cildinize iyi gelecek bilgileri duymak için WTC Bülten'e üye ol!
Anasayfa WtC Bülten Karantina Döneminde Cildimiz
15.09.2021

Karantina Döneminde Cildimiz

Bir yılını geride bırakmış olduğumuz karantina döneminde, bir çok şeye alıştık; ama bu cildimize olanlar da nesi?

Karantina Döneminde Neden Cildimiz Sivilceleniyor?

  1. Çünkü stres altındayız.

Stres, bir inflamasyon azdırıcısıdır ve stresli zamanlarda vücuttaki bazı hormonların üretimlerinin artmasından dolayı ki bunların liderleri, androjenler ve ciltteki yağ üretimini uyaran kortizoldür, cildimiz sivilceli bir hal alabilir.

Böyle durumlarda, sivilceye karşı aktif görev alan salisilik asit ya da benzoil peroksit gibi içeriklere sahip ürünlerin kullanılması doğru olur.

  1. Ürünlerimiz

Evde olduğumuz bu zorlu koşullar altında, kendimizle olan ilişkimizi kesmemek için cilt bakımına biraz daha fazla yönelenlerimiz oldu. Bu da, bizim için doğru ürünleri yanlış ya da yanlış ürünleri doğru şekilde kullanmamızdan dolayı sivilcelere bir fırsat doğurdu. Ne dersiniz, mevzu bahis cilt bakımı olduğunda bunca iyi seçenek arasında yaman bir çelişki içerisinde değil miyiz?  

Öneri Ürünlerimiz : Akne Karşıtı Ürünlerimiz 

karantinadonemindecilt

Akılda tutulması gerekenler:

Bir kere de tek bir ürün kullanın.

  • İster temizleme süreci olsun isterse de cilt bakım rejiminizin ilk adımı, uygulamalar arasında biraz boşluk bırakın. Böylece, kullandığınız ürünlerin hem en doğru şekilde emilimleri sağlanmış olur, hem de cildinizin olası bir tepkisinin hangi üründen kaynaklandığını daha kolay anlayabilirsiniz.

Bazı içerikleri karıştırmaktan sakının.

  • Örnek olarak Hidroksi Asitin herhangi bir çeşidi, hali hazırda oldukça kararsız bir molekül olan C Vitaminini istikrarsızlaştırır ve etkisini yitirmesine sebep olur.

Siz yine de bir bilene danışın.

  • Deneyimlerimiz, yaşadığımız yerler, maruz kaldığımız fiziksel ve duygusal etkiler hepsi bize özel ve bu kişisel durumlar, cildimizin ihtiyaçları noktasında belirleyiciler. Cildinizin ihtiyaçlarının belirlenmesinde, doğru ürün ve kombinasyonlarının size önerilmesinde ve sürecin takibinde en doğru kişiler, hekimler.

 

İlgili Bültenler
Karantina Döneminde Cildimiz

15.09.2021

Bir yılını geride bırakmış olduğumuz karantina döneminde, bir çok şeye alıştık; ama bu cildimize olanlar da nesi?

Karantina, Covid, Covid-19, Pandemi