Facebook
1000 TL üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz 🚚 Tüm kampanya ve sürprizlerden haberdar olmak, cildinize iyi gelecek bilgileri duymak için WTC Bülten'e üye ol!
Anasayfa WtC Bülten Mevsim Değişikliklerinin Cilde Etkisi
28.04.2024

Mevsim Değişikliklerinin Cilde Etkisi

Mevsimlerin değişmesi, cilt sağlığımız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle kış ve yaz mevsimleri arasındaki geçiş dönemlerinde cildimiz, değişen koşullara adapte olmaya çalışırken doğru cilt bakımıyla alacağımız önlemler de cildimizin işini kolaylaştıracaktır. Sizleri, WTC Doktorlarından Güzin Samav Sarı’nın Değişen Mevsimlerde Cilt Bakımının Önemi ve Yaz Mevsimine Cildinizi Hazırlamanın Yollarını anlattığı yazısıyla baş başa bırakıyoruz.

 

Her mevsimin kendine özgü̈ hava koşulları vardır ve bu koşullar cildimizi farklı şekillerde etkiler. Kışın soğuk ve kuru havası cildimizi kurutabilirken, yazın güneşten gelen zararlı UV ışınları ve havada artan nem seviyeleri cilt sorunlarına yol açabilir. 

 
Kuru Cilt: Kış aylarında soğuk hava ve iç mekanlardaki ısıtma sistemleri, cildin kurumasına neden olabilir. Bu değişimleri rahat atlatabilmek adına cilt bariyerini onarma işlevi olan niasinamid ve benzeri içerikli kremler tercih edilebilir. 
 
Güneş̧ Lekeleri ve Hiperpigmentasyon: Güneşin yoğun olduğu yaz aylarında, güneşe maruz kaldıkça cildimizde lekeler ve hiperpigmentasyon oluşabilir. Özellikle tatil dönemi öncesinde lekelerin koyulaşmasını önleme amaçlı yapılabilecek mezoterapi işlemi, işe yarayabilir. Ayrıca, düzenli kullanılan güneş̧ koruyucunun yanında C Vitaminli bir serum, verimi oldukça artıracaktır. 
 
Akne ve Yağlanma: Yaz aylarında artan nem seviyeleri ve terleme, gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşumuna neden olabilir. Bu dönemlerde terlemeyi azaltmak için botulinum toksin uygulaması sizi rahatlatabilir. 
 
Hassaslık ve Kızarıklık: Değişen hava koşulları, cildin koruyucu bariyeri olan cilt florasını düzensizleştirerek cildin hassasiyet özellikleri göstermesine neden olabilir. Bu süreci atlatmak için probiyotikli kremler kullanarak cilt florası destekleyebilirsiniz. 

Yaz Mevsiminde Cildinizi Hazırlamanın Yolları

 
Cildimizi yaz mevsimine geçiş için hazırlamak, cildimizin sezon boyunca sağlıklı, parlak ve yaşam dolu gözükmesine yardımcı olacaktır. 


 
Güneş̧ Koruması: Yaz aylarında güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildinizi korumak için SPF değeri en az 30 olan, geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanmalısınız. Ayrıca, güneşin en tepede olduğu anlarda doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınmalı ve geniş bir gölgeliği olan şapkalar tercih etmelisiniz. Kullanacağınız güneş gözlükleri de sizlere ilave bir koruma sağlayacaktır. (Güneş koruması ürünleri için tıklayın)
 
Nemlendirme: Yazın sıcak ve nemli havası cildinizi kurutabileceği için her mevsimde olduğu gibi bu dönemde de düzenli nemlendirme cildimiz için oldukça önemlidir. Yaz aylarında ince ve su bazlı nemlendiriciler tercih ederek konforlu bir dokunuş da elde edebilirsiniz. (Nemlendirme ürünleri için tıklayın)
 
Temizlik: Gün içerisinde ciltte oluşan terleme ve güneş kremi kullanımıyla gözeneklerin içerisinde biriken kir ve yağları temizlemek için cilt temizliğine zaman ayrılmalıdır. Bu dönemde, nazik bir temizleyici kullanarak cildinizi arındırın ve gözeneklerinizi temiz tutarken güneş koruyucunuzun kalıntılarını ortadan kaldırmak için süreci akşam rutininize ekleyeceğiniz yağ̆ bazlı bir temizleyiciyle sonlandırın. (Temizleme ürünleri için tıklayın)
 
 
Beslenme: Cildinizin sağlığını korumak için besleyici bir diyet önemlidir. Bol miktarda sebze, sağlıklı yağlar, kaliteli proteinler ve komplike karbonhidratlar tüketerek cildinizi içeriden de beslemeyi ihmal etmeyin. Cildinizdeki döküntülerin gluten hassasiyeti kaynaklı olabileceğini veya geçmeyen aknelerinizin bir tetikleyicisinin de süt ve süt ürünleri tüketiminiz sebebiyle olabileceğini aklınızda tutun. Geçmeyen problemleriniz için dermatoloğunuzla iletişime geçmeyi atlamayın. 
 
Su İçme: Yaz aylarında vücudun sıvı kaybı daha fazla olabileceğinden, bu dönemde su tüketiminize özen gösterin. Günde içilecek az 8 bardak su, cildinizin nem dengesini korumanıza yardımcı olacaktır. 
 
Cilt Bakım Rutini: Yaz aylarında düzeniniz bir nebze bozulacak olsa da cilt bakım rutininize bu döneme uygun olacak şekilde zaman ayırmaya devam etmelisiniz. Ağır ve yağlı cilt bakım ürünleri yerine hafif ve jel bazlı ürünler, bu dönemde konforunuzu artıracaktır. Ayrıca, haftada bir kez yapılacak nazik bir peeling de ölü hücrelerin cildinizden atılarak yenilenme için önemli olacaktır. Ayda bir kez profesyonel cilt bakım desteği almak, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacakken cildinizin kalitesini de artıracaktır. 
 
Düzenli Kontroller: Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerine karşı cildinizi düzenli olarak kontrol ettirmek, cilt kanseri gibi cilt hastalıklarını erken teşhis etmede hayati önem taşımaktadır. 


 
Mevsim değişikliklerine uyum sağlamak ve yaz mevsiminde cildinizi korumak için doğru cilt bakımı önemlidir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek sağlıklı, canlı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

İlgili Bültenler
Cildin Doğal Nemlendiricisi ve Lipit Mantosu

19.04.2022

Cildin nem ihtiyacının izini sürerken bu WTC Bülten'de Doğal Nemlendirme Faktörü'nün (NMF) yapısına ve etkilerine, cildin en dış katmanında deri hücrelerinin arasını doldurup onları birbirine yapıştıran epidermal lipitlerin cilt bariyerinin bütünlüğü için önemine ve hydration ile moisturisation olgularının arasındaki nüans farkına bakıyoruz.

cilt bakımı, rutin adımları, nemlendirme, cilt bariyeri, Doğal Nemlendirme Faktörü, epidermal lipitler, bariyer hasarı, hydration, moisturisation

Cilt bakım rutininde serumlar: Hangi sırada ve nasıl kullanılır?

4.04.2022

Bir önceki WTC Bülten’de cilt sağlığı rutin adımlarının başlangıcı olan cilt temizliği konusunu ele almıştık. Temizliğin ardından temel bir rutinde nemlendirici adımına geçilebildiği gibi, biraz daha hedef odaklı bir rutin oluşturmak istediğimizde, nemlendiriciden önce bizi istediğimiz cilt hedefine götürebilecek aktif içeriklere sahip bir serum seçip rutinimize eklemek iyi olacaktır. Serumların detayına girmeden önce, bundan da bir adım öncesini kısaca ele alalım.

cilt bakımı, rutin adımları, serum, tonik, essence, lotion, serum içerikleri, serum seçimi

Performans bazlı, inovatif, minimalist ve bütünsel bir Cilt Bakım markası: Murad

31.01.2024

Bu blog yazımızda, yeni markamız Murad hakkında daha fazla bilgi edinmek için Dr.Howard Murad ve ekibi ile temasa geçtik. Öncelikle röportajı gerçekleştiren Sevgili Ceyda Sinağ'a (@bollove_beauty) ve samimi cevaplarıyla bilgilendirici bir o kadar da keyifli bu röportaj için Dr.Murad ve ekibine çok teşekkür ederiz. Umarız keyifle okur ve bu bilgilerden faydalanırsınız. Dr. Howard Murad'ın vizyonu ve marka felsefesini ele alırken, ürünlerinin performansı, inovatif yaklaşımı ve minimalist yapısına da değiniyoruz.

cilt bakımı, cilt bakım rutini, holistic beauty, dermatolog markası,